Zamieszczone przez AdamB
Padł cały system cofania - prośba o pomoc
Zwiń
X
-
Dokładnie. Ja jeżdzę również na QG1 i przeglądy wypadają wg. kompa co ok. 30 kkm.Tagi: Brak
-
Skoda Octavia 2005 1.9 TDI
W jednym momencie padły: tylne czujniki parkowania, sygnał dżwiękowy przy wrzucaniu biegu wstecznego oraz lampy cofania. To chuba nie bezpiecznik, wymiana nic nie dała. Czy możecie mnie uchronić od wizyty w aso??? Dzięki za podpowiedzi.
-
-
obadaj również kable przy czujniki, ja miałem ostatnio taką samą przygodę, pod kompem nic nie wyszło, zakupiłem czujnik (45pln), podczas próby wymiany okazało się że kable przy wtyczce są przerwane
Komentarz
-
kupic na allegro nowe nieorginalne i podpiac pod swiatla wsteczne
koszt niewielki i czujniki sprawne
ja kupile takie za okolo 80 pln i smiagaja az milo
edit
nie zauwazylem ze swiatla tez padly jak kolega slusznie mi zwrocil uwage wiec moja propozycja sie tu na nic
Komentarz
-
sirrado, Łatwo sprawdzić włącznik (czujnik) w skrzyni biegów. Wystarczy zdjąć wtyczkę i zewrzeć przewody. Oczywiście kluczyk w stacyjce musi być w pozycji ON. Jak światła z tyłu się zapalą i czujnik cofania zacznie pikać, to masz do wymiany włącznik w skrzyni. To dość popularna przypadłość w OI.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
Czytaj uważnie - światła cofania nie działają to i parktronic nie działa.Zamieszczone przez yogi_rulezkupic na allegro nowe nieorginalne i podpiac pod swiatla wsteczne
koszt niewielki i czujniki sprawne
ja kupile takie za okolo 80 pln i smiagaja az milo
sirrado, Ostatnio miałem to samo. Też mam O1 z 2005. Przetarły się przewody od czujnika co siedzi w skrzyni. Zanim kupisz nowy czujnik, wykręć stary i sprawdź go miernikiem zanim wtopisz 50 zeta. Jak czujnik sprawny to polecam zacząć od wyjęcia aku i podstawki spod niego bardzo to ułatwi naprawę przewodu, który właśnie tam sobie idzie.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
Komentarz